Nya Narconon drogrehabiliteringscenter ger nytt hopp för missbrukare här hemma och över den europeiska kontinenten.

”Dessa 16 tunnland, omgivna av natur och skönhet tar andan ur en ... Det är som om du kom till Narnia eller något ... Det framkallar verkligen en känsla av frihet från undergång.”

Så beskrev en besökare detta fantastiska nya Narconon Europe, som invigdes den 5 september på den danska landsbygden vid sjön Arresø – Danmarks största sjö. Denna historiska tillökning i Narconon-familjen är belägen på en 6 000 kvadratmeter stor egendom i en helt underbar, störningsfri omgivning.

Bandet klipptes för Narconon Europe, vilket signalerar en ny era av hjälp.
 

Vid talet till dem som samlats för den stora invigningen, konstaterade verkställande chefen för Association for Better Living and Education International, ABLE, att ”ABLE är dedikerat att förbättra samhället. Det är anledningen till att öppnandet av detta nya Narconon-center är så viktigt för oss. För detta är inte bara ännu en anläggning för drogrehabilitering. Detta är lanseringen av en rörelse för att få ett slut på det gissel som droger i hela Europa utgör – och därmed i hela världen.”

En grupp av dignitärer och ärade medlemmar av Europas mest erfarna drogrehabiliteringssamfund välkomnade officiellt det nya centret från scenen. Var och en talade med en övertygelse som kom från vissheten om att Narconon har vad som krävs, för att ta itu med det enorma drogproblem som Europa står inför i dag.

Enligt European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction, är kontinentens drogproblem ofantligt, ett gissel med uppskattningsvis 1,4 miljoner invånare, som är opioidmissbrukare med problem. Detta nya Narconon-center ger hopp till dem som fångats i missbrukets klor, tillsammans med en utbildningsanläggning för att utbilda rehabiliteringsspecialister på mer än 20 europeiska Narconon-center.

”I och med att detta nya center öppnas, förutspår jag hundratals nya Narconon-center över hela Europa – vårt bidrag för att övervinna de drogproblem som vi alla står inför”, sade Jørgen Jørgensen, verkställande chef för Narconon Europe, vid invigningen.

”Narconon hjälper inte bara människor att bli drogfria, utan utbildar också människor att leva drogfria liv i framtiden.”

Leif Carlsen, drogmissbruksrådgivare i Köpenhamn, tillade: ”I dag står vi inför ett samhälle där fler människor känner sig utanför och ensamma. Droger är och har alltid varit en flykt från verkligheten – en verklighet vi inte vet hur man handskas med. Narconon hjälper inte bara människor att bli drogfria, utan utbildar också människor att leva drogfria liv i framtiden.”

En tredje talare, domprosten dr William McComish, dekan emeritus i St Pierre-katedralen i Genève, uttryckte sin stora uppskattning för den mycket humana metoden för rehabilitering som används av Narconon. ”Ert nya kontinentala Narconon-center för Europa kommer att göra ert arbete ännu mer effektivt, med att hjälpa människan att återhämta sig från de förödande effekterna av droger och rädda våra ungdomars framtid.”

Med 23 nya instruktionsfilmer på 29 dialekter och språk som gör det enklare än någonsin tidigare att leverera dess livräddande teknologi, är Narconon Europe öppet, personalen utbildad och redo att hjälpa alla som vill fly fällan av drog- eller alkoholmissbruk.

__________

__________

För mer information om Narconon-programmet och vårt internationella nätverk av center i 50 nationer, ring 1-800-775-8750.