Ett nytt drogfritt drogrehabiliteringscenter ger hopp, när landet lider av en drogmissbruksepidemi.

Det nya hemmet för Narconon i Storbritannien är ett vackert restaurerat center med fyra byggnader på landsbygden nära Maynards Green i det pittoreska East Sussex. Det startade den 5 september och levererar sitt unika och bevisat effektiva drogfria program för dem som har problem med drog- och alkoholmissbruk.

Bandet klipptes och utgjorde början på en ny era av drogfri drogrehabilitering i Storbritannien

Hundratals anhängare anslöt sig för att fira när bandet klipptes som signalerade början av en ny era. Det vackra nya centret har den perfekta miljön för att leverera Narconons hyllade drogrehabiliteringsprogram.

Ordföranden i Association for Better Living and Education International, ABLE, var på plats för att leda invigningen. När hon talade till de som samlats, konstaterade hon: ”Hundratals miljoner liv påverkas av olagliga droger och alltför många liv slutar i förtid. Tillsammans kan vi vända missbrukets ondska och göra Storbritannien känt över hela världen, som fanbärare för ett drogfritt samhälle.”

Samtidigt som det nya centret öppnades presenterades ett nytt audiovisuellt material – 23 instruktionsfilmer på 29 dialekter och språk, vilket gör det möjligt för vem som helst att förstå programmet oavsett deras läskunnighet.

Slumpen gör att Narconon UK lanseras vid en tidpunkt när narkotikaberoendets gissel har nått epidemiska proportioner i hela Storbritannien. Uppskattningsvis tar mer än 3 miljoner människor illegala droger enbart i England, och cirka 40 procent av användarna hör till de högre skikten av det brittiska samhället. Mer än en miljon av missbrukarna identifieras som kroniska användare.

”Narconon-programmet är omfattande och täcker alla aspekter som krävs för att hjälpa en person att komma tillbaka på fötter igen och lära dem använda de verktyg som behövs för att stanna på fötter och lyckas”, säger East Grinsteads borgmästare, Dick Sweatman, i ett uttalande vid öppnandet av Narconon. ”Detta är inte bara ett drogrehabiliteringscenter som levererar ett mycket framgångsrikt program, det är också ett utbildningscenter för att värva Narconon-specialister för att hantera detta drogproblem.”

Denna entusiasm speglades av alla privilegierade som var där, när anläggningen presenterades, och speciellt Diana Coad från Nationella rådet för förebyggande av drogmissbruk. Hon berömde Narconons enastående prestationer i kampen mot missbruk som konsekvent lyckas där andra misslyckas.

Diana Coad betonade: ”Jag kan verkligen säga att Narconons framgångar är oöverträffade. Jag har sett så många människor lämna alkohol- och drogbehandlingsprogram och gå direkt tillbaka genom svängdörren, till sina ursprungliga liv av drogmissbruk. Men den stora majoriteten av Narconons utexaminerade personer, fortsätter att leva stabila, etiska, produktiva, drogfria liv år efter år.”

Diana Coad, som noterat att Narconon-programmet bygger på upptäckter och skrifter från L. Ron Hubbard, sade: ”Jag skulle älska att ha träffat L. Ron Hubbard, eftersom han helt klart var en briljant och fascinerande man, en visionär, en ledare och innovatör, och framgången för detta program är på grund av hans upptäckter.”

Och dr Basant K. Puri, medicinsk professor vid Hammersmith Hospital och Imperial College i London, applåderade Narconon för dess 100 procent drogfria metod för missbruksrehab.

”I min erfarenhet och min egen forskning har jag funnit ... att ge missbrukare ersättningsdroger eller ytterligare droger orsakar helt enkelt mer beroende och mer lidande.”

I nästan 50 år har Narconon räddat oräkneliga personers liv som man trodde var evigt förlorade till drogmissbruk. Narconons mission är att tillhandahålla en effektiv väg för rehabilitering av drogmissbruk och hjälpa samhället att förebygga drogers gissel i hela världen.

__________

För att få mer information om Narconon-programmet ring +44 1435 512 460.